Thee


Recepten voor verse thee

Recept Marokkaanse muntthee
* Een bos munt
(te koop bij een Marokkaanse/Turkse supermarkt voor 50 eurocent)
* Een theezakje groene thee
* 1000 ml kokend water
* Per kopje thee een flinke schep suiker

Recept munt- sinaasappel- gemberthee
* Een bos munt
* Rasp van een halve biologische sinaasappel
* Een beetje rasp van verse gember
* 1000 ml kokend water

Bereidingswijze:
Kook het water. Doe de rasp van de sinaasappel en de gember tezamen in een thee-ei. Schenk het kokende water in een theepot en voeg hier de munt en het thee-ei aan toe.

Karaf met muntwater
Bereidingswijze:

Vul een karaf met water. Voeg vervolgens een bos munt toe. Na een uur heeft de munt zijn smaak aan het water afgegeven en kan het muntwater in glazen geschonken worden.

Recept oregano- sinaasappelthee
* Twee takjes oregano
* 1 tl rasp van een biologische sinaasappel
* 1 tl sinaasappelhoning
* 250 ml kokend water

Bereidingswijze:
Kook het water. Doe de rasp van de sinaasappel in een thee-ei. Schenk het kokende water in een theeglas en voeg hier de oregano, het thee-ei en de sinaasappelhoning aan toe.

Recepten voor gedroogde thee

Voor 1 liter thee een half thee-ei met gedroogde thee (circa 2 gram) vullen.

Recept kamille- muntthee

* 15 gram gedroogde kamille
* 10 gram gedroogde munt

Recept munt- kamille- salie- tijm- zoethout
thee

* 6 gram gedroogde munt
* 5 gram gedroogde kamille
* 5 gram gedroogde salie
* 5 gram gedroogde tijm
* 4 gram zoethoutthee (2 theezakjes)

Recept munt- venkel- zoethoutthee
* 8 gram gedroogde munt
* 4 gram venkelzaadjes
* 4 gram zoethoutthee (2 theezakjes)

Recept kruidige muntthee
* 10 gram gedroogde munt
* 4 gram zoethoutthee (2 theezakjes)
* 4 gram kaneelthee (1 theezakje)
* 2 gram kruidnagels (geroosterd en met
een vijzel geplet)