Fruitsorbet met muntsiroop


Recept fruitsorbet met muntsiroop

Nagerecht voor 4 personen

Ingrediƫnten:

100 ml water
100 gram suiker
35 gram muntblaadjes
240 ml spa rood
500 gram fruit (kiwi, gehalveerde pitloze druiven, ananas, etc.)
Italiaans ijs (bijvoorbeeld: mango-meloen-citroen Aldi)
4 glazen van 250 ml

Bereidingswijze:
Was de muntblaadjes. Breng het water met de suiker en de muntblaadjes onder voortdurend roeren aan de kook en laat 5 minuten op laag vuur doorkoken. Laat afkoelen en haal na een uur de muntblaadjes uit de muntsiroop.
Snij het fruit in stukjes. Schenk in de glazen 25 ml muntsiroop. Vul aan met een beetje spa rood. Goed roeren. Verdeel nu de rest van de spa rood over de glazen (totaal 60 ml spa rood per glas). Vul de glazen met het fruit. Leg op het fruit drie bolletjes Italiaans ijs en serveer.