Koekjes met sinaasappel en gember

Recept koekjes met sinaasappel en gember

Ingrediënten:

selecteer voor een budget-versie
selecteer voor een lactosevrije-versie

120 gram bloem typo "00"
120 gram rijstmeel
(Indien je patentbloem gebruikt wordt het 180 gram patentmeel en 60 gram rijstmeel)
100 gram suiker
125 gram roomboter
1 ei
30 gram gekonfijte sinaasappelschil
5 stuks stemgember bolletjes (50 gram)
2 tl glutenpoeder (optioneel)
5 gram gerstemoutstroop (optioneel)
mespunt zout

Bereidingswijze:
Knip de gekonfijte sinaasappelschillen in kleine stukjes. Snij de gemberbolletjes in ragfijne reepjes en hak fijn. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en kneed tot een deegbal. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van circa een halve centimeter dik. Steek de koekjes uit het deeg en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de koekjes 25 minuten op 160 graden.

Voor circa 40 koekjes

Weetje
Je kan ook zelf gekonfijte sinaasappelschillen maken. Schil hiervoor een aantal biologische sinaasappels heel dun. (Het witte gedeelte van de schil is bitter.) Breng de sinaasappelschillen met koud water aan de kook. Giet het kokende water af. Herhaal deze handelingen vier keer. Breng 250 ml water met 300 gram suiker aan de kook. Als de siroop kookt, voeg dan de sinaasappelschillen toe. Laat 10 minuten op laag vuur door koken. Haal van het vuur en laat 24 uur staan. Haal nu de sinaasappelschillen uit de siroop en laat ze drogen. Je kan ze eventueel eerst nog door wat suiker halen. Bewaar ze luchtdicht afgesloten in de koelkast of vries in.